Teľacie líčka na víne s celozrnnou horčicou

Ingrediencie

4 – 6 porcií

  • 1 kg teľacích líčok
  • 1 zeler
  • 3 mrkvy
  • 8 šampiňónov
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 vetvičky čerstvého tymianu
  • 300 ml červeného vína
  • 300 ml hovädzieho vývaru
  • soľ
  • korenie
  • prepustené maslo
  • 2 bobkové listy
  • 3 lyžice hrubozrnnej horčice Bornier

Postup

Mäso nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a prudko opražíme zo všetkých strán na prepustenom masle.

Opražené mäso odložíme a vo výpeku necháme zosklovatieť cibuľku s cesnakom pokrájané nadrobno. Potom pridáme olúpanú mrkvu nakrájanú na kolieska, plátky zeleru a šampiňóny pokrájané na štvrtiny a vyprážame približne 3 minúty. Pridáme červené víno a necháme ho odpariť. Vrátime späť mäso, pridáme celozrnnú horčicu, bobkový list, tymian a zalejeme vývarom. Necháme chvíľku povariť a v rúre predhriatej na 150 °C pečieme ďalšie 2 – 3 hodiny, kým mäso krásne nezmäkne a nerozpadá sa. Podávame so zemiakovou kašou.

Vytlačiť recept |
Poslať recept e-mailom

Viac informácií a ďalšie recepty nájdete na stránkach www.bornier.cz

Hrubozrnná horčica Bornier

V tomto recepte sme použili Hrubozrnnú horčicu Bornier

Zistiť viac

Späť na zoznam receptov

Teľacie líčka na víne s celozrnnou horčicou
Hrubozrnná horčica Bornier

V tomto recepte sme použili Hrubozrnnú horčicu Bornier

Zistiť viac

Dijonská horčica Bornier

Horčica Bornier Tá pravá chuť Francúzska  }

Dijon mustard makers