Sendvič s pomaly pečenou bravčovou krkovičkou a chrumkavou slaninou

Ingrediencie

4 porcie

  • 400 g krkovice
  • 1 lyžica hrubozrnnej horčice Bornier
  • domáce grilovacie korenie
  • panenský olivový olej
  • morská soľ
  • drvené korenie
  • rozmarín
  • 8 plátkov kváskového chleba
  • 8 plátkov slaniny
  • 2 rajčiny
  • 4 sterilizované uhorky
  • 100 g strieborných cibuliek
  • 4 lyžice praženej cibuľky

Dresing

  • 80 g majonézy
  • cesnak
  • 1 lyžička hrubozrnnej horčice Bornier
  • 1 plátok ančovičky
  • 5 g strúhaného parmezánu
  • 1 sušená paradajka
  • panenský olivový olej
  • morská soľ

Postup

Očistenú krkovicu v celku aspoň 12 hodín marinujeme s olivovým olejom, grilovacím korením a vetvičkou rozmarínu v chladničke.

Marinovanú krkovicu osolíme, necháme 30 minút odpočinúť a opekáme na rozpálenej panvici s olivovým olejom z každej strany 2 až 3 minúty. Preložíme na plech s mriežkou, potrieme hrubozrnnou horčicou a dáme do rúry predhriatej na 130 °C. Dopekáme 2 až 3 hodiny – podľa toho, aká vysoká je krkovica.

Plátky slaniny rozložíme na plech, dáme do rúry na 110 °C a vypečieme do chrumkava.

Majonézu, cesnak, hrubozrnnú horčicu, ančovičku, parmezán, sušenú paradajku, panenský olivový olej a soľ dáme do vyššej nádoby a ponorným mixérom vytvoríme dresing.

Chlieb opečieme z oboch strán do zlatista, potrieme dresingom, pridáme mäso, slaninu a zeleninu nakrájanú na plátky a priklopíme druhým plátkom chleba (opečeným a natretým).

Vytlačiť recept |
Poslať recept e-mailom

Viac informácií a ďalšie recepty nájdete na stránkach www.bornier.cz

Hrubozrnná horčica Bornier

V tomto recepte sme použili Hrubozrnnú horčicu Bornier

Zistiť viac

Späť na zoznam receptov

Sendvič s pomaly pečenou bravčovou krkovičkou a chrumkavou slaninou
Hrubozrnná horčica Bornier

V tomto recepte sme použili Hrubozrnnú horčicu Bornier

Zistiť viac

Dijonská horčica Bornier

Horčica Bornier Tá pravá chuť Francúzska  }

Dijon mustard makers