Šalát Caesar s kuracími prsiami

Ingrediencie

4 porcie

  • rímsky šalát
  • 400 g kuracích pŕs
  • panenský olivový olej
  • 4 plátky toastového chleba
  • morská soľ
  • drvené zelené korenie
  • 50 g parmezánu

Dresing

  • 1 plátok ančovičky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 ml majonézy
  • 25 ml 31 % smotany
  • 1 lyžica nastrúhaného parmezánu
  • 1 lyžica hrubozrnnej horčice Bornier

Postup

Kuracie prsia okoreníme, potrieme olivovým olejom a necháme marinovať v chladničke. Marinované kuracie prsia osolíme a prudko opečieme na rozpálenej panvici z každej strany 2 minúty. Preložíme na plech s mriežkou a necháme približne 30 minút dopekať v rúre pri teplote 100 °C.

Toastový chlieb zbavený kôrok nakrájame na kocôčky, ktoré pokvapkáme olivovým olejom a posolíme. Rozložíme na plech a približne 25 minút pečieme na 120 °C.

Majonézu, parmezán, ančovičku, smotanu, hrubozrnnú horčicu Bornier a cesnak dáme do úzkej vyššej nádoby a pomocou ponorného mixéru vytvoríme dresing, ktorý podľa potreby dosolíme.

Opláchnuté listy rímskeho šalátu natrháme na väčšie kúsky, pridáme dresing, krutóny a všetko spoločne dobre premiešame. Na šalát nakrájame kuracie prsia a ozdobíme hoblinkami parmezánu.

Vytlačiť recept |
Poslať recept e-mailom

Viac informácií a ďalšie recepty nájdete na stránkach www.bornier.cz

Hrubozrnná horčica Bornier

V tomto recepte sme použili Hrubozrnnú horčicu Bornier

Zistiť viac

Späť na zoznam receptov

Šalát Caesar s kuracími prsiami
Hrubozrnná horčica Bornier

V tomto recepte sme použili Hrubozrnnú horčicu Bornier

Zistiť viac

Dijonská horčica Bornier

Horčica Bornier Tá pravá chuť Francúzska  }

Dijon mustard makers