Rustikálne zemiakové hranolčeky s domácou tatárskou omáčkou

Ingrediencie

4 porcie

  • 800 g zemiakov
  • panenský olivový olej
  • morská soľ

Domáca tatárska omáčka

  • 150 g majonézy
  • 1/2 cibule
  • 4 sterilizované uhorky
  • 1 lyžička gourmet horčice Bornier
  • worcester
  • 1 hrsť plocholistej petržlenovej vňate (bez stoniek)
  • 2 lyžice panenského olivového oleja
  • morská soľ

Postup

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na hranolčeky a prepláchneme studenou vodou. Osušíme ich papierovými kuchynskými utierkami a na rozpálenom oleji ich asi 5 minút pražíme na panvici domäkka. Potom ich naberačkou vyberieme, osušíme papierovými utierkami a necháme schladnúť. Potom ich vrátime do rozpáleného oleja, dopražíme ich dochrumkava a osolíme. Vďaka dvojitému praženiu budú hranolčeky krásne chrumkavé.

Do vyššej nádoby dáme majonézu, gourmet horčicu, petržlenovú vňať, pár kvapiek worcesteru, olivový olej, cibuľu a sterilizovanú uhorku a podľa chuti osolíme. Všetko spoločne rozmixujeme ponorným mixérom.

Vytlačiť recept |
Poslať recept e-mailom

Viac informácií a ďalšie recepty nájdete na stránkach www.bornier.cz

Dijonská horčica Bornier

V tomto recepte sme použili Dijonskú horčicu Bornier

Zistiť viac

Späť na zoznam receptov

Rustikálne zemiakové hranolčeky s domácou tatárskou omáčkou
Dijonská horčica Bornier

V tomto recepte sme použili Dijonskú horčicu Bornier

Zistiť viac

Dijonská horčica Bornier

Horčica Bornier Tá pravá chuť Francúzska  }

Dijon mustard makers