Pečené stehno z prasiatka s paprikovou tapenádou, so špenátovou kašou a s horčicovou omáčkou

Ingrediencie

4 porcie

  • 600 g stehna z prasiatka
  • panenský olivový olej
  • morská soľ
  • drvené korenie
  • rozmarín

Tapenáda

  • 100 g sterilizovaných pečených paprík
  • 4 plátky toastového chleba
  • 10 g parmezánu
  • 1 lyžička hrubozrnnej horčice Bornier
  • panenský olivový olej
  • morská soľ

Kaša

  • 400 g zemiakov
  • 100 ml 31 % smotany
  • 50 g masla
  • 20 g baby špenátu
  • morská soľ

Postup

Očistené a vykostené stehno z prasiatka v celku okoreníme, potrieme olivovým olejom, pridáme vetvičku rozmarínu a necháme cez noc odležať v chladničke.

Stehno osolíme, necháme 30 minút odpočinúť a opekáme z každej strany 2 až 3 minúty na rozpálenej panvici s olivovým olejom. Preložíme na plech s mriežkou a pečieme v rúre predhriatej na 130 °C 2 až 3 hodiny – podľa toho, aká vysoká je kýta.

Toastový chlieb zbavíme kôrky a spolu s paprikami, olivovým olejom, hrubozrnnou horčicou a parmezánom vložíme do mixéra. Rozmixujeme na hladkú tapenádu. Podľa chuti dosolíme.

Hotovú tapenádu natrieme na vrchnú stranu dopečeného stehna a nakrájame ju na plátky.

Listy čerstvého baby špenátu rozmixujeme s trochou smotany. Uvarené zemiaky vyšľaháme so zvyšnou smotanou, s maslom a rozmixovaným špenátom. Osolíme podľa chuti.

Vytlačiť recept |
Poslať recept e-mailom

Viac informácií a ďalšie recepty nájdete na stránkach www.bornier.cz

Hrubozrnná horčica Bornier

V tomto recepte sme použili Hrubozrnnú horčicu Bornier

Zistiť viac

Späť na zoznam receptov

Pečené stehno z prasiatka s paprikovou tapenádou, so špenátovou kašou a s horčicovou omáčkou
Hrubozrnná horčica Bornier

V tomto recepte sme použili Hrubozrnnú horčicu Bornier

Zistiť viac

Dijonská horčica Bornier

Horčica Bornier Tá pravá chuť Francúzska  }

Dijon mustard makers