Králik na horčici

Ingrediencie

4 – 6 porcií

  • 1 králik naporciovaný na 8 častí
  • 2 mrkvy
  • 1 zeler
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 vetvičky tymianu
  • 1 rajčina
  • 120 g dijonskej horčice Bornier
  • 30 g strúhanky
  • 150 g cukrového hrášku v strukoch
  • 1 lyžica nasekaného estragónu
  • prepustené maslo
  • soľ
  • korenie

Postup

Králika zľahka osolíme, v pekáči ho zo všetkých strán orestujeme na prepustenom masle, kým nechytí farbu, a dáme ho z nádoby nabok. Mrkvu a zeler nakrájame na hranolčeky, cibuľu na segmenty a v pekáči po králikovi ich 3 – 5 minút pražíme spolu s vetvičkami tymianu a celými strúčikmi cesnaku. Potom pridáme nadrobno pokrájanú, olúpanú a semien zbavenú rajčinu a dobre premiešame.

Kúsky králika potrieme dijonskou horčicou, posypeme strúhankou, vrátime do pekáča a na 20 minút dáme piecť do rúry predhriatej na 220 °C. Potom pridáme hrachové struky, ktoré vopred počas 1 – 2 minút sparíme vo vriacej vode, zľahka premiešame a pečieme ďalších 5 – 7 minút.

Pred podávaním posypeme estragónom. Podávame s listovým šalátom, bagetkou alebo roztlačenými zemiakmi.

Vytlačiť recept |
Poslať recept e-mailom

Viac informácií a ďalšie recepty nájdete na stránkach www.bornier.cz

Dijonská horčica Bornier

V tomto recepte sme použili Dijonskú horčicu Bornier

Zistiť viac

Späť na zoznam receptov

Králik na horčici
Dijonská horčica Bornier

V tomto recepte sme použili Dijonskú horčicu Bornier

Zistiť viac

Dijonská horčica Bornier

Horčica Bornier Tá pravá chuť Francúzska  }

Dijon mustard makers