Grilovaná bravčová kotleta s dedinskou knedľou a horčicovo-korenenou omáčkou

Ingrediencie

4 porcie

  • 4 ks bravčových kotliet
  • domáce grilovacie korenie
  • panenský olivový olej
  • morská soľ
  • drvené korenie
  • rozmarín

Dedinská knedľa

  • 10 plátkov toastového chleba
  • 3 vajcia
  • 200 ml 31 % smotany
  • 2 hrste plocholistej petržlenovej vňate (bez stoniek)
  • panenský olivový olej
  • morská soľ
  • drvené korenie

Horčicovo-korenená omáčka

  • 1 šalotka
  • 200 ml 31 % smotany
  • medová horčica Bornier
  • hrubozrnná horčica Bornier
  • 1 lyžička nakladaného zeleného korenia
  • panenský olivový olej
  • morská soľ

Postup

Kotlety okoreníme, posypeme grilovacím korením, potrieme olivovým olejom, pridáme vetvičku rozmarínu a opekáme na rozpálenej panvici s olivovým olejom z každej strany 2 až 3 minúty. Preložíme na plech s mriežkou a dáme do rúry predhriatej na 60 °C a podľa výšky kotliet pozvoľna dopekáme 1 až 2 hodiny.

Petržlenovú vňať rozmixujeme dohladka s trochou olivového oleja. Toastový chlieb nakrájame na drobné kocôčky, ktoré necháme vysušiť. Vysušené kocky zmiešame so smotanou, s vajcom, rozmixovanou petržlenovou vňaťou, so soľou a korením. Naplníme do hrnčekov vymastených olivovým olejom a podľa veľkosti hrnčeka varíme v pare 20 až 30 minút.

Šalotku pokrájanú na drobné kocôčky ľahko opražíme na olivovom oleji, pridáme horčice a minútu opekáme. Prilejeme smotanu, dobre premiešame, ochutíme soľou, nakladaným korením a 2 minúty prevárame.

Vytlačiť recept |
Poslať recept e-mailom

Viac informácií a ďalšie recepty nájdete na stránkach www.bornier.cz

Hrubozrnná horčica Bornier

V tomto recepte sme použili Hrubozrnnú horčicu Bornier

Zistiť viac

Späť na zoznam receptov

Grilovaná bravčová kotleta s dedinskou knedľou a horčicovo-korenenou omáčkou
Hrubozrnná horčica Bornier

V tomto recepte sme použili Hrubozrnnú horčicu Bornier

Zistiť viac

Dijonská horčica Bornier

Horčica Bornier Tá pravá chuť Francúzska  }

Dijon mustard makers