Bravčová panenská sviečkovica marinovaná s figovou horčicou a figami

Ingrediencie

4 porcie

  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička jemne nasekaného čerstvého rozmarínu
  • 2 celé vetvičky rozmarínu
  • 1 lyžica figovej horčice Bornier
  • 2 lyžičky javorového sirupu
  • 1/2 lyžičky soli
  • čierne korenie
  • 800 g bravčovej panenskej sviečkovice
  • olivový olej
  • 12 čerstvých fíg
  • 1 lyžica balsamica

Postup

Predhrejeme si rúru na 200 °C.

V miske zmiešame podrvený cesnak, rozmarín, figovú horčicu, javorový sirup, soľ a trochu čerstvo pomletého korenia a vytvoríme marinádu, ktorou potrieme mäso a dáme ho aspoň na hodinu odpočinúť do chladničky.

V nádobe, v ktorej budeme mäso piecť v rúre, mäso prudko zo všetkých strán orestujeme na oleji, kým nezhnedne.

V miske zmiešame balsamico s lyžičkou oleja, so štipkou soli a s figami.

Takto pripravené figy pridáme spoločne s vetvičkami rozmarínu k mäsu a dáme do rúry. Čas pečenia závisí od hrúbky panenskej sviečkovice a požadovaného stupňa prepečenia. Na medium by mala byť vnútorná teplota mäsa 60 °C, čo si najlepšie overíme teplomerom na mäso, a čas pečenia okolo 15 – 20 minút.

Po upečení mäso vyberieme a necháme aspoň 5 minút odpočívať.

Potom ho nakrájame, dosolíme, okoreníme a podávame s figami a so šťavou z výpeku, ktorú ešte krátko prevaríme s 2 lyžicami balsamica.

Ako príloha môžu byť zemiaky alebo svetlé pečivo.

Vytlačiť recept |
Poslať recept e-mailom

Viac informácií a ďalšie recepty nájdete na stránkach www.bornier.cz

Späť na zoznam receptov

Bravčová panenská sviečkovica marinovaná s figovou horčicou a figami
Dijonská horčica Bornier

Horčica Bornier Tá pravá chuť Francúzska  }

Dijon mustard makers