Prečo horčica Bornier?

Patrí v gastronómii k tomu najlepšiemu.

Už 200 rokov slúži v kuchyni skúseným milovníkom dobrého jedla.

Tradícia výroby už od roku 1816.

Sklenená uzatvárateľná amfora zachováva pôvodnú arómu a chuť.

Ingrediencie špičkovej kvality v akomkoľvek recepte.

Široká paleta chutí.

Dijonská horčica Bornier

Horčica Bornier Tá pravá chuť Francúzska  }

Dijonská horčica Bornier

Dijonská horčica sa celosvetovo považuje za jeden zo symbolov francúzskej gastronómie. Ako už napovedá názov, receptúra pochádza zo slávnej kulinárskej metropoly – z Dijonu. Tradičnými ingredienciami na jej výrobu sú hnedé horčicové semiačka a šťava z nezrelých hrozien. Práve kombinácia týchto dvoch základných zložiek jej dodáva nezameniteľnú, príjemne štipľavú, pikantnú a zároveň jemnú chuť. Je ideálna ako doplnok k údeninám aj rôznym druhom mäsa. Skvele sa hodí aj do marinád na ich nakladanie pred pečením či grilovaním. Rovnako úspešne dodáva chuť omáčkam, šalátovým dresingom a dipom. V receptoch, v ktorých je uvedená, sa ju v záujme výslednej chuti rozhodne nevyplatí nahrádzať. Dijonská horčica Bornier získáva každoročne ocenenie v prestížnej súťaži Napa Valley Mustard Competition, konanej v USA.

Dijonská horčica Bornier
Hrubozrnná horčica Bornier

Hrubozrnná horčica Bornier

Hrubozrnná horčica vzniká obohatením jedinečnej receptúry dijonskej horčice o celé hnedé horčicové semiačka. Kontrast veľmi jemného, mierne štipľavého základu a chrumkavých, jemne kyslastých semiačok sprevádza pôžitok z intenzívnej horčicovej chuti. Jej kontrastná štruktúra aj chuťové vlastnosti najlepšie vyniknú napríklad v šalátovom dresingu alebo mäsových krustách. Hrubozrnná horčica Bornier dodá vašim obľúbeným pokrmom ďalší originálny rozmer nevšedného gurmánskeho zážitku.

Medová horčica Bornier

Medová horčica je unikátnou kombináciou originálnej dijonskej horčice s kvalitným medom. Výsledný dojem je zaujímavý prekvapivo príjemným kontrastom slaného a sladkého. Veľmi jemná, mierne sladkastá horčica ozvláštni chuť sendvičov, omáčok aj šalátových dresingov a dovedie ju do dokonalosti. Pre svoju sladkastú chuť je veľmi obľúbená aj u detí.

Medová horčica Bornier

Horčica je oddávna neoddeliteľnou súčasťou vycibrenej gastronómie. Obohacuje chuť pokrmov a dodáva jej ostrosť. Perfektne sa hodí k mäsu aj údeninám, korunuje chuť omáčok aj šalátových zálievok. Je obľúbenou súčasťou …

Recepty z horčíc Ochutnajte naše recepty z horčíc Bornier

Dijon mustard makers