Prečo horčica bornier?

  • Patrí v gastronómii k tomu najlepšiemu.
  • Už 200 rokov slúži v kuchyni skúseným milovníkom dobrého jedla.
  • Tradícia výroby už od roku 1816.
  • Sklenená uzatvárateľná amfora zachováva pôvodnú arómu a chuť.
  • Ingrediencie špičkovej kvality v akomkoľvek recepte.
  • Široká paleta chutí.

Dijonská

Dijonská horčica sa celosvetovo považuje za jeden zo symbolov francúzskej gastronómie. Ako už názov napovedá, receptúra pochádza zo známej kulinárskej metropoly Dijonu. Tradičnými ingredienciami pre jej výrobu sú hnedé horčičné semienka a šťava z nezrelého hrozna. Práve kombinácia týchto dvoch základných zložiek jej dodáva nezameniteľnú príjemne štipľavú, pikantnú a zároveň jemnú chuť. Je ideálna ako doplnok k údeninám i rôznym druhom mäsa. Skvele sa hodí aj do marinád na ich nakladanie pred pečením či grilovaním. Rovnako úspešne dodáva chuť omáčkam, šalátovým dresingom a dipom. V receptoch, v ktorých je uvedená, sa ju v záujme výslednej chuti rozhodne nevyplatí nahrádzať. Dijonská horčica Bornier získava každoročne ocenenie v prestížnej súťaži Napa Valley Mustard Competition, konanej v USA.

Hrubozrnná

Hrubozrnná horčica vzniká obohatením jedinečnej receptúry dijonskej horčice o celé hnedé horčičné semienka. Kontrast veľmi jemného, mierne štipľavého základu a chrumkavých, mierne kyslastých semienok je sprevádzaný zážitkom z intenzívnej horčičnej chuti. Jej kontrastná štruktúra i chuťové vlastnosti najlepšie vyniknú napríklad v šalátovom dresingu alebo v mäsových krustách. Hrubozrnná horčica Bornier dodá vašim obľúbeným pokrmom ďalší originálny rozmer nevšedného gurmánskeho zážitku.

Dijon Delikates

Vzniká sofistikovanou kombináciou najjemnejšej dijonskej horčice a kvalitného pikantného octu. Výsledkom je osobitá, veľmi výrazná chuť, ktorá okamžite zaujme. Výborne doplní typické mäsové lahôdky, omáčkam dodá šmrnc a poskytne skvelý sprievod napríklad grilovanej zelenine. Skvele sa hodí aj do šalátových dresingov. Práve v nich totiž skvele vynikne jej jemná štruktúra.

Medová

Medová horčica je unikátnou kombináciou originálnej dijonskej horčice s kvalitným medom. Výsledný dojem je zaujímavý prekvapivo príjemným kontrastom slaného a sladkého. Veľmi jemná, mierne sladkastá horčica ozvláštni chuť sendvičov, omáčok i šalátových dresingov a dovedie ju k dokonalosti. Jej sladkastosť je tiež dôvodom, prečo je veľmi obľúbená aj u detí.

Provensálska

Skvele v sebe snúbi dva také typicky francúzske vnemy – delikátnu chuť známej dijonskej horčice s omamnými vôňami byliniek zo slnečného Provensálska. Ideálne sa doplňuje s pochúťkami stredomorskej kuchyne, zvýrazní chuť rýb, mäsových omáčok, šalátových dresingov i grilovanej zeleniny. Vzhľadom na svoje jemnejšie vyznenie je vhodná i pre mnoho ďalších pokrmov, ktorým vždy dodá príjemný letný nádych.

Horčica s hruškou

Je nevšednou novinkou i originálnou výzvou všetkým labužníkom. Spája v sebe charakteristickú, jemne kyslastú štipľavosť tradičnej dijonskej horčice s plnou sladkosťou zrelej hrušky. Výsledkom je unikátna horčica ovocne sladkastej chuti. Svojím letným tónom sa skvele hodí do šalátových dresingov a aj sendvičom dodá neodolateľnú „šťavu“.

Horčica s figami

Prináša nový zaujímavý odtieň do pestrej palety horčíc Bornier. Delikátna pikantnosť dijonskej horčice je obohatená sladko omamnou chuťou zrelých fíg a jemnou arómou rozmarínu. Perfektne sa hodí k rôznym typom mäsových pokrmov, rovnako ako do sendvičov. Vďaka svojej jemne exotickej chuti i sladkastosti osvieženej rozmarínom je úspešným doplnkom letných grilovaní, rovnako ako zimných sviatkov plných dobrého jedla.